• LIJST
  • ISO
  • ROL

Delmulle Delmulle ARCHITECTEN

Dado

2023

Group

Dado heeft zijn focus op zonlicht en transparantie. De voor- en achtergevel zijn volledig beglaasd. De woonruimte loopt van voor naar achter waardoor er een relatie is met zowel de straat (oost) als de tuin (west). Om het transparante gebouw een fijne tactiliteit te geven, is de gevel(structuur) uitgevoerd in aluminium. Geperforeerde aluminium schermen zorgen voor privacy en zonwering en geven een dynamisch karakter aan het gebouw.

Het volume omvat vier appartementen. Het hoofdvolume bestaat uit drie bouwlagen en is opgetild zodat er op straatniveau onder het gebouw geparkeerd kan worden. De appartementen bestaan duidelijk uit twee delen: dag en nacht. Deze geleding is ook zichtbaar in de rationele gevel.

Dado has its focus on sunlight and transparency. The front and back facade are fully glazed. The living space runs from front to back, so there is a relationship with both the street (east) and the garden (west).  In order to give the transparent building a fine tactility, the facade (structure) is executed in aluminium. Perforated aluminium screens provide privacy and blinds and give a dynamic character to the building.

The volume comprises four apartments. The main volume consists of three floors and is lifted so that parking can be provided underneath the building at street level. The apartments clearly consist of two parts: day and night. This articulation is also visible in the rational facade.

CREDITS

Status: 2018-2022
Team: Frank Delmulle, Seger Delmulle, Siebe Vanzieleghem
Stabiliteit: Engitop
Foto's: Johnny Umans

Dado heeft zijn focus op zonlicht en transparantie. De woonruimte loopt van voor naar achter waardoor er een relatie is met zowel de straat (oost) als de tuin (west)
Een fijne aluminium structuur met onzichtbaar ingewerkte zonwering zorgen voor privacy en zonwering en geven een dynamisch karakter aan het gebouw. 
De appartementen bestaan duidelijk uit twee delen: dag en nacht. Deze geleding is ook zichtbaar in de rationele gevel.

Dado

Heading

click to twist